Суспільство

У Коропі роздаватимуть безкоштовний одяг

Інваліди, які досягли повноліття, а також пенсіонери можуть завітати до Коропського територіального центру соціального обслуговування та взяти для себе будь-який одяг або взуття. Також тут можна знайти постільну білизну, посуд і деяку побутову техніку. Для цього треба показати посвідчення, яке підтверджує статус.

«Ми постійно працюємо з громадянами похилого віку та інвалідами. Вони дуже часто звертаються, щоб їм допомогли з речами. Особливо це стосується спідньої білизни, постільної білизни, теплого одягу та взуття. Тому в запровадженні таких заходів є потреба», – каже завідувач відділення адресної допомоги Коропського територіального центру соціального обслуговування Алла Шаповал.

Також отримати допомогу можуть багатодітні або малозабезпечені родини.

Речі для виставки надходили від небайдужих людей і релігійних організацій «Милосердя» та «Відродження».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одяг, посуд, побутова техніка – щедрі чернігівці завалили речами безкоштовний магазин «Дякую» (Відео)

У територіальному центрі розповіли, що така виставка-реалізація проходить не вперше. У закладі постійно діє банк одягу, де й збирають речі, які вже були у вжитку. Саме вони потім і потрапляють на виставки, що проводяться по кілька разів на рік.

Графік таких заходів підлаштовують таким чином, щоб ті, хто потребує безкоштовних речей, могли оновити гардероб, відповідно до сезону. Так відбуваються осінні, зимові та весняно-літні виставки, які тривають по кілька тижнів. За наявності великої кількості одягу проходять позапланові виставки.

До того ж центру можна пожертвувати і власні речі.

«Буває таке, що нам приносять непотрібні речі, які нікому носити. Тоді ми їх забираємо, відбираємо ті речі, які знаходяться в належному стані, та виставляємо. Решту викидаємо», – розповідає Алла Шаповал.

Виставка розпочнеться у понеділок, 3 червня, та працюватиме з 8.00 до 17.00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 квітня багатодітні сім’ї отримуватимуть нові соціальні виплати

Ще статті по темі

Back to top button