Суспільство

У Козельці мегапопулярні селфі біля козла (Фото)

Пам’ятник козлу вже можна вважати однією з візитівок Козельця. Адже кілька років він стоїть на видному місці біля міського парку.

«Стоїть наш козел на видному місці, де туристи йдуть до Собору Різдва Богородиці або з Собору. Транспорт свій поруч залишають. Тож багато хто фотографується і розглядає цю пам’ятку. Козел – дерев’яний. Люди по-різному реагують. Але нині дуже негативних відгуків немає», – у коментарі для ЧЕline розповіла Любов Боришполець, начальник відділу культури управління освіти, культури сім’ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради.

Такий пам’ятник у селищі з’явився не випадково, адже з-поміж версій походження назви Козельця більшість схиляється до тієї, що в цій місцевості в давнину водилося багато кіз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  До Козельця туристи приїжджають автобусами, аби побачити місцеву «перлинку» (Фото)

«Не можна сказати, що козел – це якась випадкова фігура. На гербі Козельця і колись, і в сучасності якраз цей козел із хрестиком золотим був і є зараз. І я вважаю, що немає нічого страшного, що пам’ятник козлику в нас є.

Зона для фотографування «Я люблю Козелець» і пам’ятник козлу дуже популярні. Коли повз них проходжу, то чую, як екскурсоводи розповідають про ці локації, бо люди цікавляться», – сказала Любов Боришполець.

Та, імовірно, пам’ятник козлу подобається не всім.

«Цьогоріч його хотіли підпалити. Це вдень було, і щось воно там не загорілось. То пофарбували козлика, і все добре нині. А як тільки його поставили, то люди казали: «Ну зрозуміло, що козел говорить про те, що і ми тут усі такі». Хтось лаявся навіть.

Між тим, у нас багато людей освічених і розумних. То сприйняття у них інше. Бо люди цікавляться історією і реагують на пам’ятник абсолютно спокійно.

Діти біля пам’ятника із задоволенням граються. Навіть батьки їх підсаджують і вони на пам’ятник залазять», – розповіла начальник відділу культури управління освіти, культури сім’ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради.

До речі, на самому початку були думки поставити пам’ятник козлу перед адміністрацією чи селищною радою.

«Можливо, він там і не вписався б. А на своєму місті стоїть чудово. До того ж, це ще одна локація, куди екскурсоводи ведуть туристів», – зауважила Любов Боришполець.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button