Суспільство

У Менському зоопарку бебі-бум: ведмежата, верблюд, лама, антилопа та поні (Фото)

Спокійний Шопот і плаксуха Сандра нещодавно відсвяткували чотири місяці від дня народження.

Ведмежат наразі відселили від батьків. Шопот уже звик до самостійного життя, а от невгамовна Сандра дуже сумує за батьками: «Вона плаче і шкрябається в клітку», – розповідає директор Менського зоопарку Зінаїда Максименко.

– З клітки ведмежат видно батьківські апартаменти, а відтак маленька Сандра намагається прошкрябатися до матусі. Подружжя Шкетеліка та Барні живуть майже в маєтку – у них двоповерховий басейн. Тут й народилися малюки-ведмежата. 

Ми дуже оберігали нашу ведмедицю, – зізнається директорка. – Вона майже всю вагітність просиділа в будиночку і до басейну виходила рідко.

Цьогоріч у Менському зоопарку бебі-бум. З весни дітлахами обзавелися кілька родин. Матуся верблюдиця народила первістка. Сусідка лама також стала мамою. Подружжя Зебу теж виховує немовля. У родині антилоп народився хлопчик. Поповнення з’явилося й у родині маленьких коней. Ледь на ногах стоїть новонароджене поненятко. Йому виповнилося лише кілька діб.

«Його мати така піклувальниця, – всміхається доглядач Микола. – Відштовхує його мордочкою від клітки, якщо поруч із нею стоять люди.»

Так мати поні береже своє маля від лихого ока. Багатодітна родина носухи знову поповнилася малечею. Тут народилося четверо носушенят. Усі вони швидкі й активні. Поки доглядачі розкладуть їм обід, встигають кілька разів вискочити з клітки та забігти до сусідів. За стінкою живе сімейство дикобразів. У них теж є малеча. Маленьке дикобразеня народилося весною. Воно доросліше і в забавки із носухами не встряє.

Ще статті по темі

Back to top button