Суспільство

У мерії спантеличили чернігівців новою датою Дня міста

Напередодні святкування визволення Чернігова і Дня міста заступник міського голови Олександр Ломако закинув нову тему для обговорення. Цього разу владці хочуть змінити дату Дня міста.

На думку заступника мера, «День міста має бути перенесений на іншу дату, яка, хоч і символічно, асоціюватиметься з усією історією Чернігова». І цю дату треба визначити із залученням науковців, громадськості та підтримки журналістів.

Також посадовець написав на своїй сторінці у Facebook, що відмовлятися від святкування 21 вересня Дня визволення ніхто не збирається, бо це «велика дата в історії нашого міста…одночасно трагічна та героїчна».

Тема зміни дати святкування Дня міста не нова. Та цього разу чиновники мерії всерйоз взялися за нову «реформу». У неї є свої як прихильники, так і противники.

На думку представника Інституту національної пам’яті Сергія Бутка, символічною може стати дата прийняття Черніговом Магдебурзького права 27 березня. Натомість чернігівський журналіст Ігор Левенок переконаний, що такою датою Дня міста має бути 21 вересня – день визволення від нацистів, а також велике церковне свято Різдва Богородиці.

Тож попереду на чернігівців очікують круглі столи і тривала дискусія з непередбачуваним результатом.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. закинута НОВАЯ наживка, отвлекающая Громаду Чернигова от мерского ДЕРИБАНА БЮДЖЕТА…

Back to top button