Суспільство

У міській раді відповіли, чи «помилують» мозаїку на Міському палаці культури

Чернігівський історик Ігор Кондратьєв ще наприкінці лютого опублікував петицію з вимогою зберегти мозаїку на Міському палаці культури. Вона встигла набрати 256 голосів підтримки. Сьогодні історик отримав відповідь від міської ради, в якій йдеться про те, що об’єкт монументального мистецтва не чіпатимуть до кінця карантину.

«У зв’язку з ситуацією, пов’язаною з оголошенням на всій території України карантину з 12 березня 2020 року, терміни якого можуть змінюватися, залежно від епідеміологічної ситуації в Україні, роботи пов’язані з термомодернізацією будівлі КП «Міський палац культури імені В’ячеслава Радченка», приведенням її до сучасних вимог щодо енергозбереження, ремонтом покрівлі, призупинені на невизначений термін», – таке пояснення дав начальник управління культури ЧМР Олександр Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мозаїка на палаці культури: чернігівські активісти стали на захист пам’ятки монументалізму (Відео)

За словами історика, по суті, така відповідь означає, що мозаїку все одно залишати не планують і проведуть усі заплановані роботи з термомодернізації.

«Якщо петиція – це прохання про помилування мистецького твору, то відповідь можна читати так: «Вибачайте, але через карантин ми не встигли його знищити», – зазначив Ігор Кондратьєв.

Нагадаємо, що ця мозаїка є однією з найбільших і найстаріших у Чернігові. Вона містить чимало оригінальних елементів. Але чернігівські активісти застерігають, що проведення капітального ремонту будівлі колишнього Палацу хіміків та утеплення його фасаду може знищити цей витвір мистецтва.

94985674_2923741564374709_7984344443782168576_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button