Суспільство

У неділю стартує голосування за проєкти Бюджету участі

Уже з цієї неділі, 15 вересня, у Чернігові розпочинається загальноміське голосування за проєкти Бюджету участі, подані цього року.

Голосування відбуватиметься тільки в електронній формі, з ідентифікацією голосуючого через банк ID або електронний цифровий підпис. Якщо комусь буде потрібна технічна допомога для голосування – її зможуть надати в одному з 10 спеціальних пунктів. Їх адреси нижче:

5a49128b106163f40f92616f804c4ca5-wmedium66

Голосування триватиме до 30 вересня включно.

Відповідно до норм Положення про громадський бюджет, голосувати можуть жителі Чернігова, яким виповнилося 16 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Городнянська ОТГ: як вдосконалити бюджет участі в громаді

Віддати свій голос кожен може за три великі і три малі проєкти.

Вибирати можна вже зараз. З усіма поданими проєктами вже можна ознайомитися на інтернет-платформі «Громадський проєкт», відкривши її за тегом «Громадський проєкт Чернігів» або за прямим посиланням https://chernihiv.pb.org.ua/projects

Цього року подано 105 проєктів, із яких після перевірки на відповідність нормам Положення про громадський бюджет до голосування допущені 73. Ще кілька наразі перебувають на доопрацюванні.

Проєкти, за які чернігівці віддадуть найбільше голосів, будуть реалізовані наступного року коштом міського бюджету. На це, відповідно до рішення Чернігівської міської ради, виділено щороку 1% затвердженого обсягу власних та закріплених доходів загального фонду міського бюджету на поточний рік із розподілом 85:15 між великими і малими проєктами.

fed249817adda7b8b11563e06e4b213e-big

Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button