Суспільство

У Носівці діти атовців і переселенців харчуватимуться безкоштовно

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради, на якому розглядалося ряд важливих питань життєдіяльності громади. Так, члени виконкому затвердили заходи щодо збалансування міського бюджету, програму соціального захисту фізичних осіб, які надають соціальні послуги.

Про це повідомляють у прес-службі Носівської міської ради.

Внесли зміни до Програми розвитку та удосконалення організації харчування в закладах освіти Носівської міської ради на 2019 рік, додавши до пільгових категорій, що харчуються за рахунок міського бюджету, а це діти – сироти, позбавлені батьківського піклування, з малозабезпечених родин, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах, діти, постраждалі від Чорнобильської катастрофи, ще й школярів з інвалідністю І-ІІІ груп, безкоштовне харчування яким у законі не було передбачено.

Відтепер ця категорія, як і введені раніше, за ініціативи міської ради (також не передбачені законодавством), ще дві категорії: діти учасників АТО та внутрішніх переселенців — будуть харчуватися безкоштовно.

Загальна кількість дітей пільгових категорій по навчальних закладах Носівської ОТГ наразі – 234 дитини, витрати на їх харчування складають близько одного мільйона двісті тисяч гривень.

Члени виконкому затвердили перелік об’єктів і видів суспільно-корисних робіт, до виконання яких можливо залучати громадян, що отримали покарання у вигляді громадських робіт, надали дозвіл КП «Носівка — Комунальник» на видалення аварійних зелених насаджень, підтримали порушення клопотання перед Чернігівським обласним фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі щодо довгострокового пільгового кредиту.

Розглядалися питання щодо впорядкування адресних реквізитів, правил запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у структурних підрозділах Носівської міської ради та її виконавчих органах.

Ще статті по темі

Back to top button