Суспільство

У Носівці невдовзі відкриють школу для більш ніж пів тисячі дітей (Фото)

Ще один довгобуд в області може цього разу перетворитися на затишну, сучасну і – головне – працюючу школу.

Будівництво школи №5 по вул. Вокзальній у м. Носівка Чернігівської області було розпочато у 1989 році. Завершення його чекають цього року.

За інформацією Олени Костриці, провідного інспектора Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації, школа розрахована на 520 учнів. Загальна площа триповерхової будівлі становить 6345 метрів квадратних, площа земельної ділянки під школою – 30 033 метри квадратні. Тут передбачене все необхідне для забезпечення якісного навчального процесу. І це не лише сучасні навчальні класи, а й майстерні з дерево- та металообробки, бібліотека, спортивна й актова зали, комфортна їдальня. Крім того, проєктом передбачено теплопостачання школи від твердопаливної та газової котелень.

«Варто зазначити, що будівництво школи було розпочате в час складної економічної та політичної ситуації в Україні, тому час від часу призупинялося, здійснювалися коригування проєкту, його кошторису і  це призвело до того, що об’єкт перетворився на довгобуд. Також за цей час змінювалися і будівельні норми, які в обов’язковому порядку необхідно було враховувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівці з’явиться ще одна школа (Фото)

Відтак, змінювалася і вартість проекту: з 27,5 мільйона гривень у 2011 році досягла станом на кінець 2016 року 48,1 мільйона гривень, зокрема на завершення робіт 23,7 мільйона гривень», – пояснює Олена Костриця.

Також, за інформацією працівниці Управління капітального будівництва, у 2020 році проведено перерахунок залишку робіт у поточні ціни та визначено загальну вартість об’єкта – 57 млн  416 тис. гривень. У цій сумі передбачені як будівельні роботи, так і всі додаткові витрати, пов’язані зі спорудженням об’єкта.

Кошти, необхідні на добудову об’єкта, згідно з проєктною документацією, – 1 439,939 тисячі гривень.

«Зараз роботи на об’єкті «Будівництво школи №5 по вул. Вокзальній в м. Носівка Чернігівської області» наближаються до фінішної прямої, вже 97% готовності.

Наразі залишок робіт по будівництву школи становить приблизно 3% і передбачає виконання частини внутрішнього опорядження, монтаж водозливної системи та вентканалів на горищі, встановлення радіаторів, оздоблення підвалу та спортивної зали, забезпечення доступності закладу для маломобільних груп населення, впровадження заходів з енергоефективності й протипожежної безпеки, благоустрій території.

Будівельні роботи на об’єкті будівництва Носівської школи №5 зараз на фінішному етапі, триває підготовка до здачі об`єкта в експлуатацію найближчим часом, попередньо – це червень 2020 року», – сказала Олена Костриця.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button