Суспільство

У Пенсійному фонді пояснили, чому відбулася затримка пенсій

Затримка з виплат пенсій відбулася по всій Україні. Кошти з єдиного внеску не в повному обсязі надійшли на казначейський рахунок. Відповідно, відбулася затримка на 4 дні.

Як пояснив журналістам ЧЕline начальник управління Чернігівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Микола Демченко, фінансування проводиться централізовано, щомісяця складається відповідний графік фінансування, згідно з датою виплати. Виплатний період – з 4 по 25 число щомісяця. Виплати здійснюються пропорційними частинами впродовж цього періоду фінансування. Відповідно до цього складається графік для країни та на рівні області зокрема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зріс прожитковий мінімум і пенсії

«Адміністрування єдиного внеску, що впливає на виплату пенсії, проводить Податкова адміністрація. Тобто кошти надходять на казначейські рахунки, і тоді на рівні казначейства України проводиться розподіл коштів на фінансування, а потім уже Пенсійний фонд України – відповідно до графіка та коштів, які потрібні для виплат», розповів Микола Демченко.

На сьогодні заборгованості з виплат пенсій по Чернігову та області немає. 28 липня повністю відбулося фінансування і закриття місяця.

Варто зазначити, експерти прогнозують проблеми із виплатами пенсій наприкінці року. Проте начальник управління Чернігівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Микола Демченко від коментарів щодо прогнозів відмовився, посилаючись на те, що він не експерт.

Ще статті по темі

Back to top button