Суспільство

У Прилуках допомогли тваринам, влаштувавши акцію «Хепі мяу для Мурчика»

Нинішнє життя непросте, але, на щастя, місце для добрих вчинків у ньому таки знаходиться. І допоки є люди, небайдужі до чужої біди, ще не все втрачено.

Наприклад, у Прилуках про безпритульних тварин піклується Ірина Стопа. Робить вона це разом із подругою. Причому на волонтерських засадах, витрачаючи на цю справу власні кошти.

«Це моє таке бажання і я за це не отримую жодних коштів. Іноді буває, прошу підтримки в інтернеті, або в людей, які мене знають. Натомість вони допомагають їжею для песиків і котиків. Я піклуюся про різних тварин, здебільшого зі складною долею, таких, які потрапили в ДТП і яким ніхто не допомагає, чи тварин, над якими познущалися. Переймаюся також проблемою стерилізації котів і собак, щоб вони не давали нового потомства.

Зараз на перетримці в мене й у подруги 10 котів і 15 собак. Усі собаки – то інваліди, то покинуті, то такі, яких довелося забирати із жахливих умов.

Котиків теж то на смітнику знайшли, то підкинули, то господарі померли. Ось так і назбиралося підопічних. Раніше взагалі їх більше ніж 30 було. Але я періодично роздаю їх і рекламую в соцмережах. То люди й беруть потроху – то собі, то в село. Уже в Прилуках усі знають, чим ми займаємося», – розповідає Ірина Стопа.

Нещодавно Ірину з подругою підтримав і Прилуцький дитсадок № 26, де відбулась акція «Хепі мяу для Мурчика».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 3000 правдивих історій учасників Другої світової війни із Сосниччини об’єднали в книжку (Фото)

«Та дівчина, яка її проводила, є у мене у друзях у Facebook і трішки мене знає. Вона мені сказала, що назбирали допомогу та хочуть нам передати корми. Ми з подругою від допомоги не відмовляємося, бо корми купуємо за власні кошти. А це досить тяжко утримувати таку кількість тварин. Із бюджету, звісно, жодних коштів на нашу справу не отримуємо.

А це батьки дітей купили кормів. Їх передали нормально так, пакетяка здоровий. На перший час вистачить. У нас тільки на котів, з урахуванням того, що ми безпритульних на вулиці годуємо, десь 20 кілограмів сухого корму треба на місяць, і це з натяжкою. А ще як копійку якусь маємо, то нирки купуємо і ще якісь продукти, наприклад, для хворих тварин бульйончики з курячого м’яса готуємо», – пояснила Ірина.

Свою щиру вдячність дитсадку вона висловлювала публічно, адже така підтримка дуже важлива і потрібна.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button