Суспільство

У пункті пропуску «Сеньківка» на Чернігівщині виявили значну кількість медпрепаратів, замаскованих під продукти харчування

Учора, під час прикордонно-митного огляду салону вантажного автомобіля, що прямував з Російської Федерації до України через пункт пропуску «Сеньківка», виявлено ретельно замасковані під продукти харчування медичні препарати.

Так, водій вантажівки «DAF», 37- річний громадянин України, намагався незаконно перемістити через кордон велику партію медичних препаратів 19 різних найменувань: 27 810 пігулок, 140 флаконів, 150 ампул та 100 тубів мазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На чернігівському кордоні у автівці знайшли приховані цигарки (Фото)

За словами перевізника, малознайома особа за грошову винагороду в місці завантаження авто запропонувала йому перемістити контрабандою медикаменти з Москви до Києва, та надала коробки з-під чаю та печива, в які було заховано медичні препарати. Тож, бажаючи заробити легких грошей, чоловік буквально запакував спальний відсік кабіни вантажівки лікарськими засобами, ховаючи їх навіть у подушці.

Усі препарати високовартісні, мають різну лікувальну дію, до того ж деякі з них відпускаються тільки за рецептом лікаря.  Але крім того, що порушник віз лікувальні засоби без документів, які підтверджують їх походження та якість, перевезення відбувалося з грубим порушенням вимог зберігання. Наприклад, в інструкції на онкопрепарати «Авастин», які були виявлені в кабіні, вказано, що його не можна зберігати при температурі вище як 8 градусів.

news_20201211_112248_1607678568

Після перерахунку контрабандні ліки вилучено встановленим порядком. Відносно громадянина України складено матеріали адміністративного провадження.

Начальник пресслужби ЧПЗ 

Підполковник Галина Шеховцева

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button