Суспільство

У селі на Чернігівщині встановили «Скриньку добра» і збирають подарунки військовим до Різдва

В Україні, на жаль, триває війна і чимало військових будуть на Різдво і Новий рік не вдома. Але це не означає, що вони мають бути позбавлені уваги і святкових подарунків. Принаймні так вирішили у селі Кучинівка, що у Сновській громаді.

Тут на базі сільського хабу розвитку і дозвілля на базі місцевої бібліотеки, Кучинівський орган самоорганізації населення (ОСН) «Добробут» та актив села вирішили встановити «Скриньку добра». Збирають до Різдва і новорічних свят смаколики та подарунки воїнам, що несуть службу на прикордонні.

«Вирішили встановити цю скриньку на зібранні ОСН «Добробут», бо вважаємо, що треба підтримати наших воїнів на свята. Відповідно, зробили оголошення, що є така скринька. Акція триватиме до 24 грудня. А далі передамо зібране військовим», — зазначає Наталія Рябченко, голова ОСН «Добробут».

За її словами, люди в селі живуть небайдужі, тож на ініціативу відгукуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині цьогоріч не заливали ковзанки

Людмила Ковалевська, член ОСН «Добробут», бібліотекар Кучинівського філіалу Сновської публічної бібліотеки каже, що скриньку у закладі встановили вперше.

«Найбільш активно люди несуть гроші. І по багату і потроху – від 100 до 500 гривень, у кого які можливості. Але й теплі речі приносять, рукавички, шкарпетки, рушники, а також зубну пасту, мило та інші засоби гігієни. А щодо деяких продуктів,то домовилися, щоб несли у останній день, аби не зіпсувалися. Але печиво сухеньке у коробках, мед, каву нині несуть», — розповіла Людмила Ковалевська.

Вона також повідомила, що у понеділок, 25 грудня, у селі відбудеться Різдвяне богослужіння, яке відслужить священник ПЦУ. Після молитви за Україну та її захисників підведуть підсумки цієї благодійної акції і відвезуть смаколики і все зібране на прикордоння.

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button