Суспільство

У селищі на Чернігівщині демонтують незаконні МАФи 

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду задоволено позов прокурора в інтересах держави до Козелецької селищної ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання забезпечити демонтаж 15 МАФів, розташованих по вулиці Соборності.

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

Раніше  прокуратурою було встановлено, що малі архітектурні форми (МАФи) встановлено на земельних ділянках на підставі строкових договорів, що вже припинили свою дію, однак ділянки продовжували використовувати для здійснення підприємницької діяльності. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ошукала 29 людей із різних областей: на Чернігівщині судитимуть інтернет-шахрайку, яка продавала неіснуючий товар

Окрім того, згідно з висновками уповноважених осіб Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області та АТ «Чернігівгаз», встановлено, що 24 МАФи встановлено у межах охоронної зони підземного газопроводу низького тиску, що, у свою чергу, може призвести до настання негативних техногенних наслідків.

Із метою захисту інтересів держави та на усунення зафіксованих порушень окружною прокуратурою у 2023-2024 роках подано до суду 7 позовних заяв, зокрема шість –  безпосередньо до власників МАФів щодо звільнення та повернення Козелецькій селищній раді земельних ділянок, на яких розміщено тимчасові споруди, а також окремий позов у порядку адміністративного судочинства щодо зобов’язання селищної ради вжити заходів до демонтажу 15 тимчасових споруд.

Наразі судами розглянуто та задоволено всі позови прокурора, зокрема і щодо зобов’язання Козелецької селищної ради вжити заходів до знесення 15 МАФів. У процесі реалізації представницьких повноважень 3 МАФи демонтовані їхніми власниками в добровільному порядку, ще 21 – на виконання рішень судів. 

Таким чином, за позовами прокурора, у т.ч. в порядку досудового врегулювання спору, по вулиці Соборності в селищі Козелець демонтовано 24 МАФи, подальша робота з цих питань триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button