Суспільство

У Сосниці відкрито меморіальну дошку на честь борця за незалежність України

У селищі Сосниця днями урочисто відкрили меморіальну дошку на честь Григорія Тимофійовича Радченка – підполковника армії УНР, громадського діяча, борця за незалежність України, уродженця села Спаське. Встановили дошку на фасаді Сосницького будинку культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Варві відкрили меморіальну дошку на честь Аверкія Гончаренка

Григорій Радченко розпочав своє військове служіння Українській Народній Республіці у грудні 1917 року начальником відділу зв’язку штабу 26-го Українського корпусу, обіймав значні військові посади в штабі армії УНР. У 1920 році – начальник дислокаційного відділу Головного управління Генерального штабу Української Народної Республіки.

2019_03_05_sosnicia_3

– Ми повинні відроджувати історію про героїв українського народу, доносити правдиві факти до людей, особливо до підростаючого покоління, формуючи тим самим світогляд майбутнього українця. Маємо не забувати і сучасних героїв, які ціною власного життя продовжують на сході країни боротьбу за свободу та незалежність, – зазначила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

До урочистостей долучилися місцеві керівники та громадськість, а також голова правління громадської організації «Українська Ініціатива» Юрій Косенко та представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
з використанням матеріалів представника Українського
інституту національної пам’яті в області Сергія Бутка

Ще статті по темі

Back to top button