Суспільство

У Сухополов’янській ОТГ прагнуть не дозволити приєднати громаду до Прилук

*Актуально

Команда політичної партії «Наш край» йде на вибори в Сухополов’янську ОТГ, аби не дозволити приєднати громаду до Прилук. Про це заявив кандидат від партії «Наш край» до Сухополов’янської сільської ради Сергій Шевченко. За його словами, на Чернігівщині саме ця політична сила вже традиційно відстоювала громади, яких чомусь «не бачила» місцева влада. Саме така ситуація склалася і в громаді навколо Прилук, що об’єднує мало не половину району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громадах готуються до перших місцевих виборів

«Коли розпочинали процес об’єднання, ніхто з нас навіть не міг подумати, що ця ініціатива потім матиме такий супротив», – зазначив Сергій Шевченко. Адже в жовтні цього року депутати Прилуцької міської ради звернулися до Центральної виборчої комісії, аби вона скасувала перші місцеві вибори у Сухополов’янській ОТГ і вибори Сухополов’янського сільського голови, що призначені на 22 грудня. Підставою стали судові процеси щодо входження до ОТГ Заїздської та Малківської сільських рад.

«Команда «Нашого краю» переконана, що місцеві жителі мають самостійно визначати свою долю, розпоряджатися ресурсами і майном, щоб вирішувати актуальні для людей питання. Чи хочуть жителі Сухополов’янської громади бути частиною Прилук? Чи хочуть, щоб їхню долю вирішували за них? Про це варто думати, йдучи на вибори 22 грудня й обираючи голову громади та депутатів сільської ради», – наголосив Сергій Шевченко.

Також він наголосив, що команда «Нашого краю» в Сухополов’янській ОТГ підтримує децентралізацію і вважає її однією з основних реформ, що зараз відбуваються в Україні. Оскільки саме децентралізація дає можливість людям на місцях вирішувати питання, які залишалися поза увагою влади упродовж десятиліть. Пріоритетними завданнями для кандидатів від «Нашого краю» є розвиток місцевої інфраструктури, осучаснення доріг і вуличного освітлення, покращення благоустрою, створення у громаді нових робочих місць.

Серед кандидатів від «Нашого краю» – заступник директора ТОВ «Агро КІМ» Валентин Омельченко, завідувачка ФАПу с. Заїзд Тетяна Білокур, голова громадської організації Віталій Лічман, приватний підприємець Михайло Рапортіренко, вихователька Білоричицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Віта Маслієва, голова фермерського господарства «Волошка» Віктор Редька та інші. Висуванці від «Нашого краю» у Сухополов’янській об’єднаній територіальній громаді готові працювати заради розвитку своєї ОТГ. Вони йдуть на вибори, аби забезпечити сталий і збалансований розвиток нашого краю.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button