Суспільство

У токшоу «Стосується кожного» розкриють приголомшливі факти розслідування вбивства поліцейського в Чернігові

У понеділок, 11 жовтня, о 18:00 на «Інтері» – ексклюзив токшоу «Стосується кожного». Випуск «Зафільмоване вбивство» – про розслідування резонансного злочину, що стався в Чернігові і шокував усю країну: компанія підлітків жорстоко била ногами двох непритомних чоловіків та знімала це на відео. Бійка закінчилася трагедією.

Конфлікт між групою молоді та двома поліцейськими в штатському стався в ніч на 2 жовтня. Бійка почалася в місцевому супермаркеті. На той момент там були охоронці, касири і покупці. Однак ніхто з них навіть не намагався втрутитися. Попри те, що охорона супермаркету викликала поліцейський патруль, бійку зупинити не вдалося. Від отриманих травм один із поліцейських помер на місці. Другого в несвідомому стані доправили до лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “У мене забирали телефон, щоб я не побачила вбивство чоловіка”: вдова чернігівського поліцейського розповіла про трагедію (Відео)

Під час суду четверо затриманих підлітків переконували, що чоловіки були напідпитку і самі спровокували бійку. Перевищення самооборони чи неконтрольована підліткова агресія? Чому ніхто зі свідків нічного побоїща не наважився зупинити конфлікт?

Журналісти «Стосується кожного» провели власне розслідування трагічних подій того вечора. Також у студії токшоу батьки затриманих хлопців уперше погодилися на відверту розмову про кривавий конфлікт, що закінчився жорстоким вбивством. Вони прийдуть в студію програми, щоб розповісти про те, що самі змогли дізнатися про цю подію. І, головне – відновити справедливість. Із чого почався конфлікт? Чому підлітки не змогли вчасно зупинитися? Як можна було уникнути трагедії?

«У нашій країні за рік за подібних обставин гинуть 5,5 тисячі людей. Ще 2,5 тисячі залишаються каліками після таких випадків, – пояснює голова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін. – Усі причетні платять страшну ціну: хтось розплачується життям, хтось – скаліченими долями. Громадяни України абсолютно беззахисні, їх убивають ногами та бейсбольними битами».

Розібратися в обставинах трагічних подій, які тиждень тому шокували всю країну, допоможуть експерти «Стосується кожного»: адвокат Олександр Мозолевський, екскерівник кримінальної міліції у справах дітей МВС України Олексій Лазаренко, полковник міліції у відставці Володимир Поліщук, психолог Наталія Ломоносова, народна артистка Україна Ольга Сумська, ведучий програми «Свідок» на НТН Олександр Бондарчук.

«Кожен із нас не почуватиметься в безпеці, поки ми самі не навчимося контролювати власну агресію і жорстокість, поки не навчимося вчасно втихомирювати власні емоції і тверезо думати про наслідки своїх вчинків, – говорить ведучий Андрій Данилевич. – Також дуже важливо не бути байдужими до того, що відбувається поруч, тому що чиясь бездіяльність може коштувати комусь здоров’я або навіть життя. Це важливо. І це – стосується кожного».

Не пропустіть випуск токшоу «Стосується кожного» – «Зафільмоване вбивство» – сьогодні о 18:00 на «Інтері».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button