Суспільство

У величного народу мають бути масштабні плани: Петро Порошенко окреслив шляхи розбудови країни

Президент Петро Порошенко озвучив п’ять пріоритетів для України, завдяки яким держава стане сильнішою й економічно незалежною. Про них він розповів під час Всеукраїнського громадського форуму «Відкритий діалог», який зібрав представників усіх регіонів держави під дахом Палацу спорту в Києві. Також Президент говорив про здобутки України за п’ять років й окреслив перспективи розбудови країни.

Петро Порошенко наголосив на важливості реформ в Україні, а найуспішнішою серед них назвав децентралізацію. Завдяки самостійності всі населені пункти здобули можливість спрямовувати кошти з місцевих бюджетів на потреби своєї громади. Таким чином на місцях з’явився власний ресурс для ремонту доріг, проведення освітлення, енергомодернізації об’єктів соціальної сфери. За словами Президента, реформа децентралізації в Україні пройшла на вісім років швидше, ніж у сусідній Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко і Зеленський виходять до другого туру – одразу 3 соціологічні компанії опублікували нові цифри

Президент розповів про важливість розвитку такої сфери економіки, як ІT-сектор. Завдяки врегулюванню законодавства, над чим уже працює уряд, українці зможуть отримати 150 тисяч робочих місць, таким чином збільшивши частку середнього класу, що покращить економіку країни.

За словами Петра Порошенка, позитивно на економічний стан держави вплине і розвиток воєнно-промислового комплексу, авіабудування та суднобудування. Адже одне робоче місце в цих галузях паралельно забезпечує роботою ще 15 осіб у суміжних сферах.

Не оминув увагою і модернізацію транспортної інфраструктури та будівництва доріг. На 2019 рік заплановано оновлення рухомого складу «Укрзалізниці». Нові потяги американського виробництва закуповуватимуть у компанії «General Electriс». Петро Порошенко вже веде перемовини з Дональдом Трампом із приводу цього. Також планують надалі впроваджувати лоу-костинг, а в одеському аеропорту мають добудувати нову злітну смугу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петро Порошенко присвоїв почесні звання п’ятьом сіверянам

Розвивати планують і агропромисловий комплекс. Прибутки від експорту продуктів сільського господарства спрямовуватимуть на розбудову об’єктів соціальної сфери на селі.

Також Президент окреслив плани з приводу розвитку туризму не лише в Києві, а й в усіх областях держави, що допоможе залучити інвестиції як до місцевого, так і до державного бюджетів; і наголосив на продовженні реформи охорони здоров’я.

У перспективі – впровадження телемедицини задля того, щоб жителі навіть найменших сіл мали можливість отримувати якісні послуги. А для більш швидкого й ефективного запуску цього нововведення серед планів Петра Порошенка – провести якісний швидкісний інтернет до кожного населеного пункту.

«Моя мета – щоб Україна була великою країною вільних і заможних людей. Успішність держави має вимірюватись кількістю громадян, які задоволені своїм життям. А для цього нам потрібен надійний фундамент, який ми всі разом уже заклали – це сильна армія, рідна мова та незалежна церква», – зазначив Петро Порошенко.

Окрім цього, Глава держави наголосив на важливості вступу до НАТО та розповів про переваги членства в ЄС.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Свидомый, верь, придёт пора, покоя, радости, достатка… Но к той поре, на ваших пятках, напишут ваши номера.

Back to top button