Суспільство

У військоматах Чернігова триває весняний призов. Охочих мало. Тих, хто «відкошує» шукатиме поліція

Іх чотирьох тисяч надісланих повісток до військоматів Чернігова прийшло тільки 400 осіб. Велику кількість неявки,  — констатував на прес-конференції військовий комісар Москаль. Тих, хто «відкошує» від армії уже шукає поліція, — запевнив Сергій Москаль. Але додав, що частина знаходиться або на заробітках, або на навчанні за кордоном.

Нагадаємо, збір призовників продовжуватиметься до кінця червня. На строкову службу призиватимуть юнаків у віці від 20 до 27 років, придатних до проходження служби, які не мають причин для відстрочки. Ті, хто має вищу освіту, служитимуть рік і два місяці, решта – півтора року. 14374[1]

Кабінет Міністрів встановив, що чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу в травні-червні, складе майже 17 тисяч осіб. З них у Збройних силах будуть служити 8 015 осіб, в Національній гвардії — 4 000 осіб, в Державній прикордонній службі та Держспецслужби транспорту — 4 000 та 600 осіб відповідно.

Президент, міністр оборони обіцяють, що призовники служитимуть у військових частинах, забезпечуючи їх життєдіяльність, і не будуть відправлені в зону бойових дій. На фронт зможуть поїхати лише ті, хто погодиться на контрактну службу.

 

Ще статті по темі

Back to top button