Суспільство

У земельній реформі головне не перейти «червоні лінії» — депутат облради

*Актуально

Верховна Рада найближчим часом розгляне у другому читанні законопроєкт про запровадження ринку сільськогосподарської землі.

Як повідомив депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», голова сільгоспкооперативу Сергій Нужняк, політична сила проголосила «червоні лінії» земельної реформи — референдум, жодних іноземців і підготовлена інфраструктура.

Він уточнив, що комітет із питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України розглядає понад 4,6 тис. поправок, що надійшли до другого читання. «Така велика кількість правок та емоційні дискусії навколо питання свідчать про те, що суспільство не готове до запровадження ринку землі. Але вже готове обговорювати та наводити аргументи», — зазначив Сергій Нужняк.

Він додав, що жителі Чернігівщини також досить насторожено сприймають заяви щодо відкриття ринку землі, людей лякають обсяги землі, що можуть бути зосереджені в одних руках, а також присутність іноземних «гравців» на українському ринку землі.

«Наш край» попереджає владу проти необдуманих кроків у такій чутливій для держави сфері. Не треба запроваджувати зміни, які не сприймаються українцями. Важливо продовжувати вести дискусію та знаходити спільний знаменник.

Партія проголосила «червоні лінії» земельної реформи: референдум, жодних іноземців, підготовлена інфраструктура обліку землі та гарантований захист прав власника. Без виконання цих пунктів реформа перетвориться на великий суспільний конфлікт і чисельні спекуляції, вважають представники партії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button