Суспільство

У ЖКГ розповіли, хто відповідальний за бурульки

Управління ЖКГ нагадує, усі підприємці, власники магазинів, офісів та інших установ, відповідно до Правил благоустрою міста Чернігова, зобов`язані прибирати дахи від бурульок, прилеглу до установ територію – від снігу та льоду. Дахи житлових багатоквартирних будинків від бурульок звільняють організації, що обслуговують житловий фонд (ОСББ, ОЖБК, ЖЕК тощо).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над чернігівцями нависла небезпека

За дотриманням Правил благоустрою та вчасним звільненням покрівель будівель від бурульок слідкує відділ екологічної безпеки міста при комунальному підприємстві «Муніципальна варта». Його працівники здійснюють огляд будинків і, у випадку фіксації загрозливих ситуацій, адресують власникам або керівникам цих установ приписи про необхідність проведення робіт по ліквідації бурульок. У випадку ж відсутності реакції на попередження є ризик отримати штраф.

Якщо на даху будинку над пішохідною частиною Ви помітили бурульки, що несуть потенційну небезпеку перехожим, а ділянки під ними не огороджені червоними стрічками, то повідомляйте про подібні випадки до міського колл-центру.

Звернутися можна за безкоштовним телефоном 0(800)-50-93-50 чи залишити письмове повідомлення в Особистому кабінеті на сайті http://chmkc.com.ua/ або ж через мобільний додаток «Call-центр CityOn. Чернігів» (його також можна завантажити на сайті). До речі, через сайт та мобільний додаток є можливість передавати фото та відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки грошей пішло на чищення Чернігова від снігу в дні хуртовини

Повідомлення від містян оператори колл-центру адресують до ЖЕКів чи Муніципальної варти, а потім обов`язково повідомляють заявнику про факт виконання робіт.

Наразі усі комунальні підприємства, що обслуговують житлові будинки, задіяні в розчищенні покрівель від бурульок.

Джерело: прес-служба Управління ЖКГ

Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button