Суспільство

У зоні відчуження відкриють віртуальний інтерактивний музей

Державне агентство України з управління зоною відчуження підтримало ініціативу польської компанії Farm 51, що розробила проект «Chernobyl VR Project» – першу в світі віртуальну екскурсію Чорнобилем і Прип’яттю.

Вже в листопаді цього року ініціатори планують відкрити в зоні відчуження музей віртуальної реальності, про це йшлося під час зустрічі голови ДАЗВ Віталія Петрука з творчою командою проекту.

Ідея проекту полягає в тому, щоб за допомогою 3D-технологій людина мала можливість здійснити віртуальну подорож об’єктами, що перебувають на території зони відчуження. Зокрема, під час ознайомчого візиту охочі зможуть «відвідати» Чорнобильську АЕС, покинуті багатоповерхівки, парк атракціонів – усе це розташоване в Прип’яті, місті-привиді, яке спустіло у 1986 році після Чорнобильської катастрофи.

У Києві презентація проекту відбулася в Музеї історії Києва і була приурочена до 30-х роковин від дня аварії на Чорнобильській АЕС.

Під час реалізації проекту використовувалися стереоскопові камери, які мають здатність знімати в технології 360 градусів та дають змогу переглядати об’єкти в різних ракурсах. Під час зйомок використовувалися дрони, завдяки чому можна подивитися зверху вниз на оглядове колесо в парку розваг, заводську трубу чи електростанцію.

Також розробники із компанії Farm 51 планують розпочати реалізацію проекту, де за допомогою графіки зможуть розказати про майбутнє зони відчуження – території, яка назавжди змінила хід історії України та об’єднала світову спільноту навколо питання ядерної безпеки.

За інформацією Державного агентства України з управління зоною відчуження

Ще статті по темі

Back to top button