Суспільство

Українцям можуть дозволити подвійне громадянство

Поки що українцям з подвійним громадянством загрожують санкції, але міністр закордонних справ Павло Клімкін впевнений, що в країні необхідно почати громадську дискусію про можливість бути громадянином декількох країн.

Про це Клімкін заявив у Львові, передає «Європейська правда».

«Зараз ми в Україні повинні почати громадську дискусію про можливість бути громадянином декількох країн, потрібно чесно це сказати. Однак ми не можемо навіть говорити про подвійне громадянство з Росією під час де-факто війни з нею. Ті, хто має російські паспорти, нехай їх здають, всі інші — давайте розмовляти», — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із 1 листопада всі охочі можуть поміняти паспорт-книжечку на ID-картку в будь-який час

За словами Клімкіна, для введення в Україні інституту подвійного громадянства повинен бути дотриманий ряд умов.

«Подвійне громадянство може бути тільки за чітких умов. Його не зможуть мати військові командири, воно не дає можливості обіймати певні посади», — додав міністр.

Глава МЗС України нагадав, що подвійне громадянство практикують в деяких країнах Європи.

«А у нас його носії порушують законодавство, хоча це ще не означає, що вони — злочинці. У АТО загинули щонайменше 11 громадян Угорщини», — зазначив Клімкін.

Зараз українське законодавство прямо забороняє подвійне громадянство для державних службовців. Міністр уже зазначав, що ця норма повинна залишатися в силі.

Джерело: «Європейська правда»

Ще статті по темі

Back to top button