Суспільство

«Укрзалізниця» хоче перекласти утримання збиткових колій на місцеві бюджети, – депутат облради

*Актуально

Керівництво «Укрзалізниці» нарешті збагнуло, що володіє збитковими ділянками інфраструктури. Вони порахували, що на утримання малоефективних дільниць та їх функціонування спрямували торік понад 7,8 млрд грн, а отримали в результаті дохід 543 млн грн – менше 1% усіх доходів від вантажних перевезень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сосницька ОТГ має затверджену стратегію розвитку

Як повідомив депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Сергій Баришовець, замість оптимізації витрат і боротьби із внутрішніми розкраданнями та корупцією, чиновники «УЗ» хочуть перекласти фінансову відповідальність на місцеву владу. І це попри те, що звинувачення про 15 млрд грн корупційних втрат щороку на «Укрзалізниці» так і не отримали належного реагування з боку правоохоронних і контролюючих органів.

«Наш край» виступає проти намагань керівництва «Укрзалізниці» перекласти збиткові колії на місцеву владу. Залізниця – це критична важлива для існування держави інфраструктура. Це стратегічний ресурс для держави, яка воює за свою незалежність і суверенітет, це забезпечення комунікації між людьми, це потенційна можливість зростання місцевого бізнесу», – наголосив Сергій Баришовець.

Партія вимагає від таких «управлінців» займатися своїми справами, а не лізти в кишеню до місцевих бюджетів. Спершу подолати корупцію на підприємстві – тільки після цього розмовляти про оптимізацію «УЗ».

Прес-служба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button