Суспільство

Управління капітального будівництва ОДА підставило громаду Носівки

Як нам стало відомо, Носівська міська рада вимагає від замовника послуг із реконструкції місцевого довгобуду – ЗОШ №5, а саме від управління капітального будівництва ОДА розірвати договір із приватним підприємством «Буд-Арвест», що виграло тендер на проведення будівельних робіт у приміщенні школи. Ця будівельна організація не справляється з обсягом робіт, а відтак, затягує процес довгоочікуваного відкриття загальноосвітнього закладу.

Носівська ЗОШ №5 – багатостраждальна. Її будують вже понад 25 років. Приміщення навчального закладу вже почало розсипатися, аж поки голова громади Володимир Ігнатченко не взявся за відбудову школи. Міській раді вдалося об’єднати навколо цієї важливої справи народних депутатів, які допомогли у фінансування. Фінанси для будівництва громада отримала ще й із державних фондів. Усього на цей рік на школу передбачили понад 9 млн.грн, серед них 2 мільйони – кошти міської ради.

Восени минулого року біля школи збудували котельню, яка працюватиме на альтернативних видах палива. Її одразу ж запустили, аби будівельна організація «Буд-Арвест» могла здійснювати всі внутрішні роботи. Але віз і нині там: минуло майже півроку, а школа як стояла недобудована, так і стоїть. Спочатку від «Буд-Арвест» працювала бригада з 11 чоловік, потім 6, нині – лише 4 будівельники, і це зважаючи на масштаби триповерхової будівлі. І що дивує – замовник послуг, а це управління капітального будівництва ОДА, не контролює, не проявляє жодної ініціативи, аби прискорити процес і владнати цю ситуацію.

На сьогодні міський голова, як нам стало відомо, неодноразово спілкувався з керівництвом ОДА і просив підтримати бажання Носівської міської ради – розірвати договір і оголосити повторний тендер. Можливо, нова будівельна організація серйозно ставитиметься до вимог договору.

Незрозумілою є поведінка в цій ситуації замовника послуг – управління капітального будівництва Чернігівської ОДА, адже саме на це управління покладена відповідальність за реконструкцію Носівської ЗОШ №5. Замість того, аби контролювати процес будівництва, відомство ігнорує зауваження міської ради. Видається, що обласне управління капітального будівництва захищає дії підприємства «Буд-Арвест».

До слова, відкриття 5-ї школи дасть змогу розвантажити інші ЗОШ Носівки, які нині переповнені, кажуть у міському управлінні освіти. Школа розрахована на 520 місць, а тому для Носівської ОТГ навчальний заклад дійсно дуже важливий.  На 1 вересня планували урочисте його відкриття, утім через халатність працівників обласного управління капітального будівництва, скоріше за все, церемонію відтермінують.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Ха-ха! А звідки, думаєте, у голови їх тендерного комітету нові шубки та золоті браслети?

Back to top button