Суспільство

Уродженка Коропа написала книжку про українську кухню шведською мовою та стала «Зіркою року» у Швеції

Анна Алвін (Василькова) стала «Зіркою року» у Швеції. Сама жінка народилася в Коропі, а в 2005 році жінка переїхала до Швеції.

«Я в Києві вивчала японську. І зустріла там свого чоловіка, він теж навчався в Києві. Потім одружились, пожили деякий час у столиці, згодом переїхали до Швеції. Зараз у мене вже троє діток: 15, 13 і 6 років. Я взагалі вчилась на сходознавця, але після переїзду до Швеції не працювала в цьому напрямі, бо треба було вчити шведську мову. Пізніше я вчилася на медсестру. А два роки тому моє життя дуже змінилося. Я взяла участь у шведській телепрограмі «Майстер-шеф»», – розповіла для ЧЕЛАЙН Анна Алвін (Василькова).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Величезна риба і порятунок із льодової пастки: рибалки з Чернігова – про свої трофеї та пригоди (Відео)

Жінка зайняла п’яте місце в цьому телевізійному конкурсі. Зйомки програми відбувалися в 2021 році, а транслювати її почали вже в січні 2022 року.

«Якраз під час трансляції телепередачі в Україні почалася війна. Навіть будучи далеко від батьківщини, я мала щось робити», – зазначає Анна Алвін (Василькова).

Тоді жінка почала організовувати благодійні ярмарки, разом зі знайомими готували українські страви, а отримані гроші від їх продажу передавали волонтерам. Також збирала кошти в соціальних мережах.

Після «Майстер-шеф» Анна Алвін (Василькова) написала першу книжку про українську кухню шведською мовою під назвою «Смак». Ця книга отримала відзнаку в категорії «Найкраща книга про іноземну кухню».

«Назва книжки «Смак», бо в шведській мові це слово має таке ж значення, як і в українській. Ця книжка побачила світ на День Незалежності 2023 року», – розповіла Анна Алвін (Василькова).

20 січня Анна Алвін (Василькова) за свої досягнення отримала відзнаку «Зірка року» від Шведської гастрономічної організації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button