Суспільство

В Україні можуть запровадити ще один вид аліментів

Міністр соціальної політики України Андрій Рева переконаний, що діти повинні платити аліменти на утримання немолодих батьків.

«Я вважаю, що у випадку дітей щодо немолодих батьків має бути жорстка відповідальність. Треба законодавчо ввести серйозну відповідальність – вони теж повинні платити аліменти на утримання батьків. У 51-й статті Конституції написано, що батьки зобов’язані утримувати своїх неповнолітних дітей, повнолітні діти зобов’язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків», – сказав Рева в ефірі програми «Свобода в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та Радіо НВ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівського горе-батька державні виконавці описали майно на користь дітей (Відео)

Він зазначив, що зараз Міністерство юстиції «воює зі злісними неплатниками аліментів».

«Я вважаю це дуже правильним. Подивіться, скільки тисяч дорослих чоловіків, які нормально почуваються, не вважають за потрібне давати кошти на виховання та розвиток своїх дітей. Буквально за місяць цим дітям більше ніж 500 мільйонів гривень було перераховано такими недолугими батьками», – заявив Рева.

6 лютого 2018 року набув чинності закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, який Верховна Рада ухвалила торік у грудні.

Законом, зокрема, визначені нові способи покарання боржників, котрі мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що перевищує суму, яка мала бути сплачена за шість місяців. Так, встановлюється тимчасове обмеження таких осіб у праві виїзду за межі України, у праві кермування автомобілем, користуванні вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю, у праві на полювання. Закон передбачає і «суспільно корисні роботи» для порушника.

Ще статті по темі

Back to top button