Суспільство

Ведмідь, мавпочки та кіт-розбишака: казкова садиба селян на Чернігівщині (Фото)

У селі Камка Корюківського району приїжджих на дорозі зустрічає ведмідь із діжкою меду. Неподалік – мавпочки на пальмах сидять, і лебеді, які не відлетіли у вирій. Рукотворний звіринець зроблений із дерева та інших матеріалів місцевою родиною Кожедубів – Юрієм та Оленою.

Про це повідомляє сайт susidy.city.

51-річний господар цієї незвично прикрашеної сільської садиби Юрій Кожедуб розповідає, що це не всі їхні дива. Ось кіт-розбишака дереться з вкраденою ковбасою через паркан. Жива ялинка біля хати, прикрашена гірляндами та іграшками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніговик-гігант, танк і ведмеді: зимова казка в селі на Чернігівщині (Фото)

«А коли жінка ще влітку виставить усе своє рукоділля, то тут таке різнобарвне розмаїття! – хвалить дружину чоловік. – Вона придумує, малює-розмальовує. Зі шкільних років гарно це уміє робити».

2222Дружина Олена теж відзначає чоловікову участь.

«Ідеї мої, а руки – його. Влітку приїжджайте – отоді усю красу й побачите, бо взимку не ті картини», – зазначає жінка.

Привітна родина Кожедубів має троє дітей. Старший син працює у Чернігові, менші син і донечка навчаються у селищній школі.

Олена Петрівна – соціальна працівниця. Вона обслуговує у своєму селі двох дідусів і дев’ятьох бабусь. А Юрій Григорович колись у сільському господарстві і комбайнером трудився, і голову підприємства автомобілем возив.

Останнім часом у місцевого фермера на тракторі працював. Тепер основне його заняття – бджільництво. Уже сімнадцять років, як самоучкою призвичаївся до цього ремесла. Каже, що перейняв дідову науку.

Починав з одного вулика, а нині у сезон із кумом Віктором більше сотні їх доглядають, а мед оптом збувають.

Ще садом, виноградом родина піклується. Влітку кавуни на городі величенькі виростили. І рибалка хазяїн завзятий, щук ловить на місцевому ставку. І мисливець вдатний, у вихідні зайця добув.3331111

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Якщо мужик не бухає то в селі можна жити як пан.

Back to top button