Суспільство

Велике будівництво на Чернігівщині: стан готовності об’єктів

Днями Віталій Загайний, перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації, провів тематичну онлайн-нараду з представниками районів та об’єднаних територіальних громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент у Чернігові: Гарант перевірив об’єкти «Великого будівництва» та розповів про перспективи медичної галузі регіону (Відео)

— У рамках програми «Велике будівництво» цього року в області продовжується реалізація 15 проєктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл, садочків та стадіонів. З них сім буде профінансовано з державного фонду регіонального розвитку. Це три школи в Городні, Корюківці та Журавці, Варвинського району, один садочок у Сосниці та три стадіони в Острі, Сосниці і Корюківці. Загальна сума залучених коштів ДФРР – 54,5 млн гривень, — зазначив перший заступник голови ОДА.

За його словами, на дев’яти об’єктах, які фінансуються за рахунок державного та місцевого бюджетів, будівельні роботи майже завершені. Це будівництво школи № 5 у Носівці, гімназії у Прилуках, стадіону у Корюківці, реконструкція Корюківської школи №1, Бобровицького дитячого садку «Золотий ключик», зали для фізкультурно-оздоровчих занять у Семенівці, облаштування приміщень для відкриття садочку «Кручайлик» у Ніжині, стадіону та дитячого садка «Сонечко» у Сосниці. На реалізацію зазначених проєктів витратили 19,3 млн грн, з них 8,6 млн грн – кошти державного бюджету, а 10,7 млн грн – місцевого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дітей вкрали школу: на Чернігівщині влада викреслила сільську школу з президентського списку «Велике будівництво»

Що стосується шкіл у Городні, Журавці та стадіону у Острі, то завершуються тендерні процедури.

Про стан реалізації проєктів «Велике будівництво» на місцях доповіли представники структурних підрозділів облдержадміністрації та ОТГ, зазначивши проблемні питання, а також шляхи їх врегулювання.

— Роботи розпочаті. У садочку йде реконструкція покрівлі, по стадіону – демонтажні роботи. Об’єкти плануємо здати вчасно, — повідомив Андрій Ткач, начальник відділу економіки та інвестицій Сосницької селищної ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Ще статті по темі

Back to top button