Суспільство

Відтепер у Ніжині роблять ліпосакцію

Останнім часом збільшилася кількість пацієнтів, які звернулися до відділення хірургії №2 Ніжинської ЦМЛ ім. М. Галицького зі скаргами на наявність новоутворень підшкірної жирової клітковини. В більшості випадків такі новоутворення представлені ліпомами. Ліпома — доброякісна пухлина з жирової тканини, іноді множинна. Розвивається в підшкірному жировому шарі та може проникнути вглиб між м’язами й судинами до окістя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 220 врятованих життів: у Чернігові роблять унікальні операції на серці

Донині єдиним способом лікування таких хворих було лише хірургічне видалення пухлин. Тепер з’явилася альтернативна методика лікування – ліпосакція.

Із метою покращення якості надання медичної допомоги населенню міста Ніжин придбане сучасне обладнання для проведення ліпосакції. Тепер ніжинці можуть пройти цю сучасну малоінвазивну процедуру в хірургічному відділенні № 2 Ніжинської ЦМЛ ім. М. Галицького. Ліпосакція також поширена як косметологічна операція для зміни хірургічним шляхом характеру жирових відкладень на певних ділянках тіла.

Але треба розуміти, що ліпосакція не є методом лікування ожиріння, оскільки не впливає на причини захворювання та не дає можливості видаляти значну кількість жиру. Однак візуальний ефект від видалення підшкірного жиру робить ліпосакцію популярною процедурою.

Джерело: mynizhyn.com

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button