Суспільство

Відзнаки Президента, спорт та амбітні плани: ніжинець розповів про переваги тверезого способу життя

23-річний житель Ніжина Артем Прокопенко повністю відмовився від вживання алкоголю і тютюну. Чоловік захоплюється спортом, відвідує тренажерну залу, займається кросфітом і веде здоровий спосіб життя.

Розповідає, що від алкоголю він відмовився ще тоді, як навчався у школі. Спробував його лише одного разу, каже, що алкоголь йому одразу не сподобався.

У такій відмові Артем Прокопенко вбачає лише плюси, зокрема це позначається на самопочутті. Він дуже рідко хворіє та не має проблем зі здоров’ям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині відбудеться «безалкогольний» ярмарок

Усі свята та гуляння чоловіка також проходять без алкоголю. Він ніколи не п’є, навіть коли збирається з компанією друзів. Каже, що протягом перших кількох років його відмови від спиртного знайомі постійно пропонували випити хоча б трохи, але згодом зрозуміли, що сила волі Артема сильніша.

«Більшість людей вживає алкоголь для того, аби підняти собі настрій або для веселощів. Однак розважитись – як у компанії друзів, так і просто, наприклад, на природі, – можна і без нього», – розповідає Артем.

87896804_1053728494984316_8024608211698974720_n

Є у нього й друг, якого Артему вдалося перетягти на свій бік – це його однокласник. Спершу вони разом вчилися в одному ліцеї, потім вступили на один факультет.

«Він курив, вживав алкоголь ще тоді, як навчався у п’ятому класі. Моє ставлення до нього було, можна сказати, негативним. Але якось ми почали спілкуватися ближче, він почав разом зі мною займатися спортом і поступово перестав пити та курити», – згадує Артем Прокопенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинець знявся у кліпі співачки Олі Полякової

Каже, що все своє життя є патріотом. Мав стосунок до руху «Ультрас», тому й вирішив піти на військову службу. Хотів це зробити ще на початку російсько-української війни, але не зміг, адже пообіцяв батькам закінчити навчання в коледжі. Після того, як здобув освіту юриста, одразу пішов на фронт.

Зараз чоловік – колишній військовий, звільнився наприкінці 2019 року. Більше трьох років Артем Прокопенко служив снайпером у полку «Азов». Був у гарячих точках Луганщини, Донеччини та Маріупольщини. Останній виїзд здійснив на Світлодарську Дугу. За роки служби отримав відзнаку Президента України «За участь в Антитерористичній операції» та «За мужність та звитягу».

Місяць тому Артем Прокопенко здобув вищу юридичну освіту в Чернігівському національному технологічному університеті. Тепер серед планів чоловіка – займатися політичною діяльністю. Він уже вступив до лав однієї з партій й очолюватиме її осередок у місті. Мріє подолати корупцію спершу в рідному Ніжині.

87611196_487593131860921_4894908071869939712_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button