Суспільство

У Кіптівській ТГ шукають фельдшера

У Надинівці (колишній Козелецький район) є фельдшерський пункт, але там нема кому працювати. Двічі на тиждень до села приїжджає медпрацівник із Красилівського пункту здоров’я Ольга Скок. Вона проводить профілактичний огляд і консультує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівcькій громаді хочуть створити індустріальний парк

«У селі – майже півтори сотні жителів. Але ось уже 15 років немає постійного фельдшера. Кілька разів молоді фахівці намагалися влаштуватися туди на роботу, але швидко змінювали свої наміри: не могли пристосуватися до сільського життя, – каже голова Кіптівської ТГ Володимир Кучма. – Наприкінці минулого року Надинівку приєднали до нашої громади. І нам захотілося відродити фельдшерський пункт. Нещодавно ми опублікували на своєму офіційному сайті оголошення про вакансії, запрошуємо на роботу фельдшера або медичну сестру. Гроші на заробітну плату, придбання ліків для першої медичної допомоги та засобів захисту виділятиме сільрада. Житло теж знайдеться».

За словами старости Надинівки Надії Пилипенко, їхнє село розташоване за 12 кілометрів від траси Київ – Чернігів. У п’ятницю, суботу та неділю двічі на день ходить рейсовий автобус. А в дачний сезон ще й у середу.

«Транспортне сполучення є. Село – мальовниче, неподалік Десна. Люди – привітні. А приміщення, в якому працюватиме медик, ми відремонтуємо», – запевняє староста.

Джерело: Ольга Іванченко,

«Гарт» №14 (3026) від 1 квітня 2021

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button