Суспільство

Військові Чернігівщини навчаються за стандартами НАТО (Фото)

На Чернігівщині офіцери управління ОК «Північ» і військовослужбовці підпорядкованих військових частин беруть участь у стратегічному командно-штабному навчанні «Об’єднані зусилля – 2021» спільно з Командуванням об’єднаних сил Збройних сил України.

Про це ЧЕline повідомила речниця ОК «Північ» Світлана Холемоненко.

У рамках навчання офіцери оперативного командування відпрацюють дії з управління угрупованням військ під час ведення оборонної операції в ході відсічі збройної агресії противника у визначених районах. Навчання повинні підвищити оборонні спроможності та покращити взаємосумісність зі збройними силами держав-членів НАТО. Щодо останнього, варто зазначити, що система управління військами в ОК «Північ» давно здійснюється за G-структурою, відповідно до вимог і стандартів держав Альянсу.

«Навчання проходять по всій території України із залученням представників НАТО, однак, на Чернігівщині представників НАТО немає, але система управління здійснюється за «натівськими» стандартами», – розповіла Світлана Холемоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські зенітно-ракетні комплекси на білоруському кордоні: чи є загроза для Чернігівщини?

У яких саме районах Чернігівської області проходять навчання, не повідомляють, адже це військова таємниця.

«Ці навчання потрібні для того, аби українська армія, українські війська показали свою спроможність обороняти Україну. Ми прекрасно розуміємо, що Чернігівська та Сумська області (які входять до зони відповідальності ОК «Північ») межують із Білоруссю та Росією. І тому ми маємо бути готові до будь-яких дій противника, ми маємо відпрацьовувати певні завдання. І якщо ми говоримо про Чернігівську область, то наші військові готуються і тренуються та навчаються, аби бути завжди готовими для відсічі збройної агресії саме на кордоні Чернігівщини з цими країнами. Населення має розуміти, що воно захищене, українська армія не тільки на сході нашої держави захищає і воює, а й тут також має бути прикритий, так би мовити, «тил», – зазначила Світлана Холемоненко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button