Суспільство

Воскова депіляція: як правильно видалити волосся?

Гоління виходить з моди — занадто швидко з’являються жорсткі шерстинки і ноги стають колючими і неприємними. Пальму першості за популярністю серед процедур депіляції тримає бджолиний віск: натуральний, корисний, в’язкий. Залишилося з’ясувати який воскоплав купити для власних потреб або салону краси, і чим відрізняються банки і картриджі. Експерти компанії «Естетік-Сервіс», розкривають секрети правильної воско-депіляції.

Депіляція воском

На відмінність від епіляції, або тотального видалення волосся без повернення, депіляція передбачає видалення тимчасове. Обробка воском ніг і пахв позбавляє від волосся приблизно на 3-4 тижні. Зривання проводиться виключно проти росту волосся – це дуже важливо, інакше є загроза врощення волосини. Нові волоски виростають слабкими, частина волосяних фолікулів гине, і з часом воскова депіляція робить небажаний волосяний покрив більш непомітним.

Існує три види депіляції воском:

  • Холодний. Смужки з тонким шаром воску приклеюються до поверхні і зриваються різким рухом. Не підходить для обробки великих площ. Рятує в поїздках і відрядженнях.
  • Теплий. Для цієї процедури віск продають у спеціальних картриджах або банках. Нагрівається він в аппаратах під назвою воскоплав до 45ºС і наноситься на робочу поверхню шпателем. Далі — ривок і трохи болю.
  • Гарячий. Небезпечний в домашніх умовах! Віск нагрівається у воскоплаві до 60ºС. Процедура проводиться в косметичних салонах, тому віск продається у великих ємностях — банки, гранули, пластини, брикети. Перевага — краще захоплення волосків, швидкість і мінімальна біль під час зривання.

2131412

Не весь віск однаковий

Косметологія поєднує депіляцію з оздоровленням шкіри. Віск в касетах і банках відрізняється по в’язкості, щільності і хімічному складу.

Обирайте свій вид воску:

  • хлорофіловий — для сухої шкіри з низьким больовим порогом;
  • азуленовий — для шкіри, схильної до запалень і почервоніння;
  • з цінними оліями — для живлення і зволоження шкіри;
  • з екстрактом алое — з антибактеріальним ефектом, підходить для делікатних зон (пахви, бікіні, обличчя);
  • натуральний, без добавок — для алергіків.

Купівля воскоплаву залежить від запланованих обсягів депіляції. Для домашнього застосування досить купити касетний воскоплав на 1 касету. Для салону краси зручніше баночний, на кілька касет або комбінований.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button