Суспільство

Восьмирічна дівчинка допомогла поліції знайти свого старшого брата

Коли брат втік з дому, сестра прослідкувала за ним. Детективні навички восьмирічної дівчинки допомогли співробітникам Чернігівського відділу поліції оперативно знайти хлопця.

До поліції звернулась стурбована мати, яка протягом дня не могла знайти свого сина. Мобільний телефон хлопчика був вимкнений, а родичі та друзі нічого не знали про місцеперебування дванадцятирічного школяра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині 3-річна дитина шукала їжу по сусідах

Шукаючи хоча б якусь зачіпку, поліцейські поспілкувалися з молодшою донькою заявниці. Школярка розповіла, як брат зібрав речі та пішов, а сестру попросив тримати все в таємниці. Але вона вчинила інакше: вдяглася і прослідкувала за ним.

Сестричка не змогла чітко пояснити, куди пішов її брат, але зорієнтувалась та впізнала під’їзд, куди він зайшов. Зрештою, там слідчо-оперативна група Чернігівського відділу поліції  і відшукала підлітка в одній з квартир. Виявилося, він у свої 12  вирішив декілька днів пожити у товариша.

За словами Аліни Ринді, слідчої у цій справі, з усіма учасниками інциденту поліцейські провели профілактичні бесіди.

Загалом від початку року в Чернігівській області станом на сьогодні до поліції зверталися з приводу зникнення 81 дитини. Всі вони розшукані, але за подібних обставин — уперше, підкреслила начальник відділу ювенальної превенції ГУНП Ольга Панкратова.

До речі, пильна та смілива восьмирічна Тоня заявила правоохоронцям, що мріє стати поліцейською!

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button