Суспільство

Як Атрошенка судили: що насправді відбулося в суді

Уже тривалий час мусолиться судова тяганина у справі Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка. Його підозрюють у корупції – не заявив про конфлікт інтересів під час голосування за надання містобудівних умов фірмі, яка належить його тестю. Владислав Атрошенко віднікується, мовляв, не знав, що родич має якесь відношення до тієї фірми. Хай там як, але маємо прецедент і відповідати доведеться. Щоправда ці судові катавасії більше нагадують якусь гру з кволою участю фігурантів.

По факту – обвинувачення дріб’язкове. Якщо правоохоронні органи справді б звертали увагу на всі оборудки Чернігівської міської ради, то було куди б цікавіше. Але – про реальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Атрошенком (Пряма трансляція)

Сьогодні, 26 квітня, Владислав Атрошенко все ж з’явився до суду (Деснянський районний у місті Чернігові). Чітко о 08.10 суддя Руслан Григор’єв розпочав засідання. Міський голова тримався упевнено, відповідав чітко і лаконічно. Хоча було помітно, що від статусу «підозрюваного» він не отримує великого задоволення. Та й не звик мер відповідати на чиїсь запитання, радше – самому ставити і вчити життю.

У соціальних мережах напередодні жваво дискутували – прийде мер на суд, чи ні? Чому дискутували? Бо був випадок, коли міський голова не з’являвся на суд через «загальну захворюваність». Цього разу пан Атрошенко прийшов (звичайно, із захисником Дмитром Федоровим – юридичним представником Чернігівської міської ради – на нього ж записано чимало фірм, якими володіє мер).

Але і сьогодні була розіграна комбінація. Як відомо, на 09.00 була запланована сесія Чернігівської міської ради і відповідно міський голова мав бути там присутній. Що за поминки без попа? І далі все пішло за сценарієм.

Засідання перенесли на вівторок, 8 травня. Початок – 08.10. На наступне судове засідання також запросять у якості свідків – чернігівського громадського активіста Олександра Гашпара і начальника управління архітектури та містобудування ЧМР Сергія Калюжного.

До речі, Дмитро Федоров був проти того, щоб на суд з’являвся Олександр Гашпар. Але суддя задовольнив клопотання прокурора і дозволив привести 8 травня обох. Цікаво, що по вівторках, зазвичай, у міській раді проходять ранкові наради – свого роду спектакль (мер на публіку лає підопічних і задає інформаційний тон для ЗМІ на найближчі кілька днів). Зважаючи на те, що нарада і суд збігаються в часі, можливі два варіанти вирішення форс-мажору: «забити» на засідання і провести нараду (причина є), або ж просто перенести нараду і прийти до суду. Ймовірний – варіант № 2.

Ще статті по темі

Back to top button