Суспільство

Як освятити паску під час війни? Пояснює ПЦУ

В умовах бойових дій, особливо у фронтових зонах, віряни можуть не відвідувати Всенічне богослужіння. Натомість вони можуть взяти участь у службі вранці або ж долучитись до неї онлайн, повідомив предстоятель Української православної церкви Митрополит Епіфаній під час всеукраїнського телемарафону 20 квітня.

Епіфаній наголосив, що ті, хто хочуть освятити паски, можуть прийти в храм після молитви онлайн.

«Хто матиме бажання, може долучитися до трансляції богослужіння онлайн, а потім прийти у храм та освятити паски та пасхальні приношення», – сказав священник.

Епіфаній додав, що особливо це стосується півдня та сходу України, віруючи не мають скупчуватись у великих кількостях при освяченні пасок, тому можна розділяти час богослужінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оборонці Чернігова: бойовий медик Данило

За його словами, останнім часом почастішали чутки про провокації під час богослужінь, тому церква закликає священників та парафіян бути пильними.

«Усім потрібно добре розуміти, що в цьому році Великдень ми будемо зустрічати в умовах війни, тому кожен із нас має бути мудрим і відповідальним.

Ми бачимо, що ворог добре розуміє духовну складову боротьби, тому він намагається позбавити нас Великодньої радості, бо свято Воскресіння має надихати нас боротьбу», – сказав Епіфаній.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Українська правда

Ще статті по темі

Back to top button