Суспільство

Як перший сніг екзаменує чернігівських комунальників

Минулого тижня в Чернігові вперше засніжило. Однак тоді містяни раділи проявам зими всього кілька годин, адже сніжинки так само швидко розтанули, як і з’явилися.

Натомість сьогодні, 2 листопада, в обласному центрі мете увесь день. Сніг «побілив» дахи будинків, дерева і все довкола. Дивитись із вікна затишної оселі на цю красу приємно, а ось коли опиняєшся на вулиці, як кажуть, на власній шкірі відчуваєш зимові особливості. Йдеться про вкриті снігом тротуари, якими незручно ходити, і дороги.

Начальник цеху прибирання КП АТП 2528 Олександр Войтенко у телефонній розмові з ЧЕline повідомив, що сьогодні з 15 години в Чернігові працюють чотири трактори, які метуть тротуари в центрі міста та на Рокосовського.

Працюватиме техніка до 20-ї години. Якщо до цього часу сніг не припиниться, прибирання повторять завтра зранку. До інших мікрорайонів міста комунальники теж пообіцяли дістатися.

Ось тільки, мабуть, що не сьогодні. Мовляв, вибачайте, жителі спальних районів. А, можливо, сніг і сам розтане. Адже чернігівські синоптики прогнозують, що надвечір сніг має перейти в дощ.

Натомість, за словами начальника цеху прибирання, чотирьох тракторів цілком вистачить, щоб розчистити тротуари, адже снігопад ще не великий. До речі, за таких погодних умов саме стільки техніки й виходить на зміну. Якщо снігопади великі, зазвичай зміну посилюють ще двома тракторами.

Дороги наразі комунальники не посипають, мовляв, ще не слизько. Робитимуть це, коли буде ожеледиця. Кажуть, що суміші для посипання мають достатньо. Навіть, якщо мало не щодня йтимуть сніги, посипки до кінця року вистачить. Наразі очікують, коли підприємству доставлять сіль. Це має відбутися днями. Також Олександр Войтенко повідомив, що комунальна техніка до зими готова.

І наостанок прогноз від чернігівських метеорологів – сніжитиме ще упродовж найближчих двох днів. Щоправда, кількість опадів буде суттєво меншою, ніж сьогодні. Температуру повітря вдень обіцяють плюсову, в межах 3-5 градусів. Уночі стовпчики термометра опустяться до 0.

Ще статті по темі

Back to top button