Суспільство

Як прибрати “гусячі лапки” навколо очей: 3 поради від експертів краси

Коли вперше з’явилися невеликі мімічні зморшки навколо ваших очей? Мабуть, ви й не помітили. Зазвичай, перші прояви зморшок у куточках очей з’являються у віці 20-30 років та їхня поява залежить від багатьох факторів.

Тож сьогодні ми вирішили запитати в експертів краси з магазину люксової косметики Goddess, що являють собою так звані “гусячі лапки” та як їх подолати за допомогою професійних засобів для догляду за обличчям.

Перші мімічні зморшки

Спочатку вони — ледве помітні тонкі лінії, що з часом глибшають та стають більш видимими, як складки чи борізни. Правильно казати, що це ознака природного старіння шкіри обличчя. Та іноді зморшки з’являються раніше, ніж передбачає природа, через стрес, постійне мруження, гіперактивну міміку.

Та коли вони вже з’явилися, дівчині точно потрібно переглянути усі баночки з кремами на полиці. Тепер знадобляться інші, дія яких спрямована на розгладження зморшок та покращення пружності шкіри.

“Засіб з вітаміном С від бренду 3lab в Києві збагачений антиоксидантами, зволожує делікатну шкіру навколо очей, мінімізує темні кола, розрівнює мімічні зморшки й усуває інші вікові ознаки”, — кажуть експерти.

image3

Який крем під очі обрати

Якщо бажаєте знайти дійсно дієвий засіб, забудьте про мас-маркет. Необхідно добре проаналізувати, що входить до складу крему, і що це не “пахуче плацебо”. В кремові має бути хоч один активний компонент: ретинол, гліколева кислота, гіалуронка, пептичний комплекс тощо.

Чи допомагають подолати зморшки навколо очей натуральні олії

Це розповсюджений інструмент боротьби із першими ознаками старіння. Багато жінок обирають ароматичне масло у чистому вигляді, прикладаючи його як компрес на проблемні ділянки шкіри. Та зараз багато олій вже входять до складу засобів від зморшок під очима.

Найчастіше для ділянки навколо очей обирають ніжні за текстурою та неагресивні олії, а саме:

  • Оливкове — насичене мононенасиченими жирами та антиоксидантами, сприяє зволоженню проблемних ділянок шкіри.
  • Жожоба. Такий інгредієнт часто зустрінеш у складі різних засобів по догляду за обличчям. Олія жожоба глибоко насичує шкіру та розрівнює дрібні зморшки.
  • Кокосова олія використовується не лише для догляду за волоссям. Завдяки вітаміну Е вона тонізує шкіру та розрівнює поверхневі зморшки.
  • Лавандова олія з ефірів органічних кислот та смоли має потужний відновлювальний вплив та діє на шкіру як заспокійливе.

image2

Самомасаж обличчя

У будь-якому разі пружність шкіри поступово втрачається — це неминучий природний процес. Але ви можете трохи уповільнити його. По-перше, з кремом та оліями, про які ми вже розповіли. По-друге, виконуючи легкий масаж.

Етапи:

  1. Розмістіть кінчики пальців у зовнішніх куточках очей та проведіть під очима з м’яким натисканням по півколу.
  2. Постукайте пальцями по ділянці навколо очей.
  3. Покладіть пальці на опущені донизу повіки та спробуйте розплющити очі та підняти брови одночасно.

Такий масаж сприяє збільшенню приливу крові та виведенню надлишку рідини.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button