Суспільство

Як в області забезпечуватимуть безпеку на дорогах (Відео)

Дорожні служби систематично ремонтують автошляхи державного та місцевого значення. На жаль, кількість ДТП від цього не зменшується. Водії, навпаки, почувають себе більш впевненими і перевищують допустиму швидкість у межах населених пунктів. Пішоходи, нехтуючи власною безпекою, рухаються по неосвітлених трасах в одязі без світловідбивних елементів. В області щотижня трапляються резонансні ДТП. Щодня в Україні на дорогах гине 8-10 людей.

Управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції озвучило статистику дорожньо-транспортних пригод. Так, тільки за січень 2020 року трапилось 51 ДТП, загинуло 11 людей, травмувалися – 62.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертність на дорогах Чернігівщини зросла в рази: найнебезпечніші ділянки доріг (Відео)

Ефективний метод боротьби з порушниками – встановлення обладнання для автоматичної фото- та відеофіксації порушень. За інформацією правоохоронців, наразі система проходить тестування в Києві. Після цього її запустять в усіх областях. Це дасть змогу більш якісно і швидко опрацьовувати випадки порушення правил, виявляти та притягувати водіїв до відповідальності.

Під час наради Департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю ОДА презентував власну розробку – карту з прив’язкою до геоданих ДТП з летальними наслідками. Це допоможе відстежувати статистику нещасних випадків і фіксувати місце аварії для вжиття подальших превентивних заходів. У майбутньому сервіс планують перевести в онлайн режим. Така інформація стане корисною не лише правоохоронним органам, а й загалом водіям та пішоходам для розуміння небезпечної ситуації на дорогах області.

Серед інших заходів – облаштування пішохідних переходів зі штучним освітленням. Їх встановлюватиме Служба автомобільних доріг в області (63) та Управління капітального будівництва ОДА (2). Додатково цього року при проєктуванні капітального ремонту доріг УКБ враховуватиме потребу в таких переходах, тому загальна їх кількість за підсумками року буде більшою. Також УКБ заплановано встановлення 1100 нових дорожніх знаків та нанесення 120 кілометрів нової дорожньої розмітки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button