Суспільство

Як відкрити власну справу або знайти роботу: проєкт для ветеранів із Чернігівщини та їхніх родин

Повномасштабна війна, розвʼязана росією проти України, триває. Щоправда, багато українських воїнів уже відслужили та повернулися додому. Тож їм треба адаптуватися до життя на більш-менш безпечних територіях, шукати роботу чи започатковувати власний бізнес. Почасти з цим із різних причин виникають проблеми.

Однак нині для українських бійців і бійчинь та їхніх родин відкривається можливість  знайти роботу своєї мрії, навчитися комунікувати з роботодавцям і зрештою відкрити власну справу після повернення з фронту. Із цим повинен допомогти проєкт «Територія відновлення та розвитку».

«Професійні психологи, HR-спеціалісти та бізнес-тренери проведуть групові тренінги та індивідуальні консультації.

Спершу наші експерти проведуть 10 тренінгів із психологічного відновлення для понад двох сотень людей. Адже впевненість у своїх силах, висока самооцінка – запорука успішного пошуку роботи.

Далі – навчальні курси для тих, хто хоче працевлаштуватися. Бійці та бійчині навчаться писати резюме, зрозуміють, як проходити співбесіди, як продемонструвати роботодавцю свої сильні сторони», – пояснює Євгенія Цвєтанська, комунікаційна менеджерка проєкту «Територія відновлення та розвитку».

Згодом відбудуться тренінги для тих ветеранів, які хочуть відкрити власну справу. Їх навчать, як писати бізнес-план, розробити власний стартап, залучити кошти й отримати гранти, інвестиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки мільйонів бюджетних коштів – на серіали: думки чернігівців

«Проєкт підтримує тих успішних учасників, які змогли відкрити свій особистий бізнес-проєкт. Тут їм нададуть конкретні знання, як продовжити справу, змотивують на успішне ведення бізнесу, допоможуть провести маркетингові дослідження та зрештою допоможуть із його просуванням», – зазначає Євгенія Цвєтанська.

Що зручно, все відбувається онлайн. Бійці та бійчині заощаджуватимуть власний час, який можна використати на навчання.

Шанс здобути нові знання матимуть жителі 11 областей – Чернігівської, Кіровоградської, Івано-Франківської, Львівської, Сумської, Житомирської, Одеської, Дніпропетровської, Полтавської, Київської та Закарпатської.

Аби долучитися до проєкту, треба заповнити реєстраційну анкету учасника.

Тренери проєкту – дуже висококваліфіковані, всі – практики, адже мають досвід відкриття власного бізнесу з нуля чи пережили травматичні ситуації.

«Наприклад, Ірина Гладка – бізнес-тренерка з Донецька, яка там втратила все, що мала. Вона переїхала до Житомира, відкрила власну справу та зуміла стати помічником голови обласної ради.

Чоловік нашої психологині Ірини Загарницької отримав тяжке поранення, був демобілізований. Тож вона може ділитися власним досвідом, як переживати подібні ситуації.

У нас будуть три психологи, п’ять менторів і ще будуть залучені науковці. Загалом я вважаю: якщо військовий успішно захищав свою країну на фронті, то так само успішно зможе розвивати її економічно в тилу. А їхні родини гідні мати високооплачувану роботу, яка приноситиме ще й задоволення», – впевнена Євгенія Цвєтанська.

Усі онлайн-треніги безкоштовні і триватимуть упродовж трьох місяців. Стартує проєкт у серпні. Він реалізується від громадської організації «Союз ветеранів Донбасу» в межах Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button