Суспільство

З 2020 року в`язнів українських СІЗО та колоній почнуть годувати за новими нормами

Зокрема, урізноманітнено асортимент та збільшено норми продуктів, які використовуються при організації харчування засуджених.

Кабінет міністрів України затвердив нові норми харчування осіб, які утримуються в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах з 1 січня 2020 року.

Відповідна постанова від 27 грудня 2018 р. № 1150 опублікована на Урядовому порталі.

«Затвердити норми харчування осіб, які тримаються в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби, місцях тимчасового тримання Державної прикордонної служби, ізоляторах тимчасового тримання, приймальниках-розподільниках для дітей та інших місцях тримання Національної поліції та спеціально відведених місцях для тимчасового тримання (ізоляторах тимчасового тримання) Служби безпеки», — йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівському СІЗО голодували в’язні

Також рішенням затверджено норми заміни продуктів харчування.

«Зокрема, урізноманітнено асортимент та збільшено норми продуктів, які використовуються при організації харчування засуджених осіб, узятих під варту та затриманих. Таким чином буде покращено харчування та приведено зазначені норми у відповідність до сучасних стандартів», — йдеться у пояснювальній записці до постанови. Постанова набирає чинності з 1 січня 2020 року.

Джерело: УНІАН

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Норми харчування були вбивчими та залишилися такими,з одних видів продуктів відняли,до інших — додали у одних категорій засудженних,у інших додали,але це тільки на папірі,в дійсності все розкрадається,постачається зіпсована продукція централізовано за договорняками,в установах продукти,що якісні, розкрадаються ще на кухні її персоналом…Всю владу за грати!

Back to top button