Суспільство

З безробітних у підприємці: стартовим капіталом для бізнесу може стати фінансова допомога від держави

1 січня набрав чинності Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей».

Відтак, непрацююча працездатна особа із числа членів малозабезпеченої сім’ї та яка зареєстрована як безробітна, у разі бажання провадити підприємницьку діяльність, може отримати фінансову допомогу від держави. Ця допомога є безвідсотковою, поворотною та надається одноразово у безготівковій формі за рахунок коштів державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У найстаршої матері України Підвербної можуть забрати дитину

Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання (на 2022 р. – 97 500 грн).

Покрокова інструкція та Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, перелік необхідних документів тут: https://dcz.gov.ua/storinka/dopomoga-na-zdobuttya-ekonomichnoyi-samostiynosti-malozabezpechenoyi-simyi

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Обласний центр зайнятості

Ще статті по темі

Back to top button