Суспільство

За громадою на Чернігівщині залишається право власності на пам`ятку архітектури національного значення «Андріївська церква»

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду, залишеним без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду задоволено позов прокурора в інтересах держави та визнано протиправною бездіяльність Чернігівської обласної ради щодо не оформлення правовстановлюючих документів та права власності на пам`ятку архітектури національного значення «Андріївська церква» у с. Стольне.

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

Відсутність реєстрації права власності негативно впливає на збереження такого об’єкту, може призвести до протиправної приватизації, передачі у користування тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець зібрав понад 60 дронів для українських захисників (Відео)

Вказана пам’ятка архітектури є невід’ємною частиною світового та національного культурного надбання, свідченням таланту Українського народу та його історичних надбань.

Підставою для подачі позову стали встановлені прокурором порушення вимог законодавства щодо оформлення правовстановлюючих документів на пам’ятки архітектури національного значення.

Довідково: Андріївська церква в селі Стольному споруджена 1782 р. в стилі класицизму на замовлення графа Безбородька Олександра Андрійовича над могилою його батька.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button