Суспільство

За носіння якої форми штрафуватимуть українців: інфографіка

Від початку липня за незаконне носіння військової форми та маніпуляції із державними нагородами українців штрафуватимуть. Що робити, аби не довелось платити більше трьох тисяч гривень штрафу – розбирались журналісти 24 каналу.

Закон щодо відповідальності за незаконні дії стосовно державних нагород, незаконне носіння військової форми одягу та наругу над місцем поховання захисника України набув чинності 3 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першолипневі реформи: що очікує на чернігівців у другому півріччі

 

Згідно із ним, українців, які не мають права носити форму, за носіння військової форми із знаками розрізнення військовослужбовців ЗСУ або інших військових формувань, штрафуватимуть. У разі першого порушення штраф складатиме 2550-3400 грн.

Тих, кого повторно впіймають у незаконно одягнутій формі, оштрафують на суму від 3400 до 6800 грн. У будь-якому випадку, форму у порушників конфіскують.

1175590_8746895 1175590_8746902

Також законом передбачається кримінальна відповідальність за осквернення або руйнування могил та пам’ятників військових, які брали участь у відсічі агресії Російської Федерації. За це каратимуть обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Також вносяться зміни в статтю щодо незаконних дій щодо державних нагород. Купівля чи продаж ордена, медалі чи будь-якої відзнаки, або їхнє незаконне носіння означатиме для порушника штраф – від 850 грн до 6800 грн.

За підробку державних нагород накладатимуть штраф від 1700 до 3400 грн із конфіскацією незаконно виготовленої нагороди.

Ще статті по темі

Back to top button