Суспільство

«Залізний кулак» саперів Чернігівщини вчить дітей правил мінної безпеки

Що таке вибухонебезпечні предмети, які вони бувають, як діяти у разі їх виявлення – про це все Кракен розповів здобувачам освіти та педагогічним працівникам одного із закладів освіти Чернігівського району.

Фахівці відділення навчання з мінної безпеки продемонстрували присутнім 3D макети з зображенням сучасних боєприпасів та акцентували увагу присутніх на тому, що підозрілих предметів торкатися заборонено.

Наголосили, що вибухівка може бути замаскована в іграшки, яскраві пакунки, побутові речі тощо. Слухачам нагадали і номери телефонів відповідних служб, за якими потрібно телефонувати, щоб сповістити про небезпечну знахідку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Н» замість «У»: навчальні транспортні засоби позначатимуть по-новому

Задля кращого засвоєння почутої інформації, по завершенню заходу, дітки отримали друковану продукцію від Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine та благодійної організації ACTED.

В умовах сьогодення небезпека натрапити на вибухонебезпечні предмети є всюди, де велися чи ще тривають бойові дії. Тому під час таких заходів рятувальники прикладають максимум зусиль, щоб навчити дітей та дорослих розрізняти небезпечні предмети задля їх безпечних прогулянок.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: У ДСНС в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button