Суспільство

Замість постаменту пам’ятника Леніну – LED-екран: у Мені зносять нагадування про колишнього вождя (Фото)

До повномасштабного ворожого вторгнення в Мені в межах проєкту DOBRE планували реконструкцію центральної частини міста, зокрема й ділянки, де ще стоїть постамент пам’ятника Леніну. Безперечно, широка війна внесла корективи…

Але днями про постамент пам’ятника колишньому вождю знову згадали, навіть заходилися його зносити. Бо він закриватиме LED-екран, який планують встановити поруч. Це стало можливим завдяки програмі EGAP, яка вже проплатила кошти за монітор.

«Ось чого, не чекаючи тепла, ми почали зносити постамент. Передбачається, що на LED-екрані транслюватимуть соціальну рекламу, сповіщення про повітряну тривогу, іншу важливу інформацію. Ми також попросили, щоб була інтеграція з різними важливими сервісами. Можливо, якась інформація від Агенції розвитку. Наразі цей екран нам не передали, ми тільки знаємо, що його закуповують», – зазначив Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради.

Але не все сталося, як гадалося, бо постамент виявився міцним горішком.

«Поки тільки зняли мармур, бо під мармуром виявився суцільний бетон. Нині будемо думати, що далі з цим усім робити. Бо не так все виявилося просто, як думали. Тепер будемо міркувати, чи будемо повністю цей постамент зносити, чи, можливо, переформатуємо його, може, вдасться використати його як опору для екрану. Хоча малоймовірно, бо ще конструкція завалитися й екран розіб’ється», – пояснив Юрій Стальниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині – бум відвідувань безкоштовних занять з історії України

За його словами, на демонтаж постаменту жодних коштів спеціально не виділяли. Все відбувається в межах програми благоустрою, працює комунальне підприємство.

«Будемо старатися все робити так, щоб не залучати коштів. Оце тільки виникла проблема, що виявився суцільний бетон, ми ж не знали, що там всередині. Тож думатимемо, як діяти далі», – наголосив Стальниченко.

Мармур, що зняли з постаменту пам’ятника колишньому вождю, планують передати до школи ім. Шевченка. Там його використають як укріплення пам’ятника Великому Кобзарю, що височіє на території школи.

А до питання благоустрою території центру міста планують повернутися вже після Перемоги.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Менська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button