Суспільство

Заворожуючі краєвиди: озера Менщини (Фото)

Блистова — одне з великих сiл у Менській громаді. Воно розкинулось на правому березi долини рiчки Десна, яка проходить дугою бiля села, в 4-6 кiлометрах.

Людина, яка хоча б одного разу побувала у Блистові, вiдразу помiтить озера та рiки, якi зустрiчаються як у центрi села, так i на його околицях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краєвиди, що надихають: Десна у об’єктиві

Бiля села, зi схiдної сторони, дуже багато озер, якi дiстали назви від невеликих хуторів, що розташовувались на їхніх берегах на початку 19 ст.

Є серед них озеро Тупичин кружок з унiкальною цiлющою водою, яка навiть у спекотне лiто не нагрiвається, бо з його дна б’ють природнi джерела.

Зiнцеве, за розповідями старожилів, власноруч викопав бiля своєї оселi заможний селянин Зiновiй. Водойма поступово розмивалася паводками й нинi зачаровує своєю неповторною красою.Начало формыКонец формы

Зi сходу i пiвдня село оточене лугами, вдалинi вiд села знаходиться нацiональний заказник «Камарет». Серед вiкових дубiв та старих верб причаїлося озеро Чорна яма. Свою назву воно отримало завдяки глибокому та мулкому дну, яке надає водоймi чорний колiр.

За матеріалами Менської публічної бібліотеки

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button