Суспільство

Здати собаку на «зберігання»: в Чернігові невдовзі запровадять нові комунальні послуги

Незабаром, орієнтовно до кінця місяця, комунальне підприємство ветеринарно-стерилізаційний центр затвердить ціни на послуги для населення і, відповідно, вже офіційно почне їх надавати. Про це повідомила Тетяна Діденко, керівник ветеринарно-стерилізаційного центру «Крок до тварин».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові застосовуватимуть європейський досвід утилізації померлих тварин

За її словами, наразі за майже рік роботи центру (він почав працювати з липня минулого року) головне   навантаження припадало на роботу з безпритульними тваринами, стерилізовано більше тисячі таких тварин. Проте наразі мають можливість отримати ветеринарні послуги і «приватники».

«Центр на сьогодні працює для безпритульних тварин, їх обслуговування безкоштовне для тих волонтерів, які їх привозять. Приватні особи можуть у нас провести стерилізацію своєї тварини, якщо вони дуже хочуть зробити це саме в нас і в цьому є нагальна проблема. Проте платні послуги наразі ще не затверджені. Найближчим часом, думаю, до кінця місяця, такі прейскуранти з’являться, і люди зможуть звертатись офіційно. Зараз, щоб привести тварину, приватній особі треба записатися і довго почекати в черзі, адже перевагу і першочерговість надаємо саме безпритульним. Сьогодні з таких тварин склалась черга, адже ми довго працювали без лікаря», – розповідає Тетяна Діденко.

Вартість послуги «зоозахисники» ще не називають, кажуть, що вартість залежить від кількості наркозу, медикаментів тощо. Але в будь-якому разі, якщо маніпуляція з твариною не нагальна, люди, перш ніж прийти, повинні завчасно записатись.

Крім стерилізації, нові послуги передбачатимуть і перетримку домашніх тварин у вольєрі на час відпустки, і різні медичні допомоги, чіпування, перев’язки, щеплення тощо.

Ще статті по темі

Back to top button