Суспільство

«Землі і ліси належать громадам», — Сергій Ременець на захисті інтересів селян

*Актуально

Жителі села Бакланова Муравійка, що входить до Куликівської ОТГ, обурені. Березовий ліс на околиці населеного пункту, який є улюбленим місцем відпочинку селян, почали нищити. Зрозумівши, що питання так просто не вирішити, люди звернулися по допомогу до кандидата у депутати Чернігівської обласної ради від політичної партії «Наш край» Сергія Ременця.

За словами мешканців Бакланової Муравійки, староста села Наталія Притиковська, без урахування думки громади, землі, на яких росте зазначений ліс, поділила між родичами і знайомими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Гроші в наших людей лежать під ногами», – Сергій Ременець іде в депутати від команди «Нашого краю» (Відео)

Далі паї взяло в оренду ПП «ВИМАЛ-АГРО» і на умовах обміну передало їх ТОВ «ГОРБІВ АГРО», яке й вирішило позбутися лісу, аби почати обробляти зазначені землі.

На територію лісу заїхали бульдозери та взялися корчувати дерева. Активісти техніку зупинили і викликали поліцію. Також звернулися до голови Куликівської ОТГ Наталії Халімон. Проте вона, знаючи ситуацію, розводить руками, адже все законно. Мовляв, землю ділили за поданням старости. Якби вона сказала, що там ліс, його передали б у комунальне господарство і поставили б на баланс сільської ради.

Кандидат у депутати Чернігівської обласної ради від політичної партії «Наш край» Сергій Ременець зустрівся з жителями Бакланової Муравійки. Попри законність передачі землі в оренду, інтереси селян у  прийнятті цього рішення враховані не були. Також ТОВ «ГОРБІВ АГРО» не надало погоджувальної документації на вирубку лісу. Тож, відстоюючи інтереси місцевих мешканців, Сергій Ременець ухвалив рішення про подання скарг до Державної екологічної інспекції у Чернігівській області та прокуратури.

На сьогодні корчування лісу призупинено. Сергій Ременець пообіцяв селянам тримати питання на контролі. Він наголошує, що землі та ліси належать громадам, і будь-які пов’язані з ними рішення  мають приймати в інтересах жителів цих громад.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button