Суспільство

Жахлива подальша спека і люта зима: прогноз народного синоптика

Друга половина липня очікується спекотною, вдень – до +35 градусів в тіні, в південних і східних регіонах навіть до +40. Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань.

«Україну чекає удар стихії. Розпочнеться він із сильних злив, за два дні, 21-22 липня, випаде 15-20 мм опадів, але без ураганів і градобоїв. Буря можлива через три дні, з 25 по 27 липня. Дощу буде менше, а температура – вища, вдень 29-31 градус тепла. Закінчиться місяць теплою комфортною погодою, але знову зі зливами», — розповідає Леонід Горбань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супи з динь та полуниця по 200 гривень: ягідний сезон у розпалі (Відео)

Серпень виявиться протилежністю липня: дощів майже не буде, а от спеки вистачить із лишком. До середини місяця вдень очікується під +40 при майже повній відсутності хмар. Після 18-го ненадовго «запахне осінню», температура на два-три дні різко знизиться до +20-22 градусів. Перед Днем Незалежності знову потеплішає до +26-28 градусів – і літо закінчиться, попрощавшись проливним дощем.

У вересні побачимо ще 10 днів літа, з другої декади почнуться дощі і похолоднішає.

На початку третьої декади вересня можливе два-три дні «бабиного літа». Холодний, але сухий жовтень порадує тривалим «бабиним літом» в середині місяця і засмутить під кінець сильними дощами і нічними морозами. Холоди триватимуть і в листопаді, очікуються дощі і ранній сніг.

Щодо погоди на зиму, то синоптик каже, що докладні розрахунки робити рано, вони можливі не раніше, ніж через три місяці. Але якщо в загальних рисах, то зима буде холодною.

«Грудень бачу суворим і морозним, з крижаними дощами в першій декаді і невеликим снігом у другій. До кінця місяця очікується справжня зима: з морозами і снігопадами. Січень розпочнеться потеплінням, а мороз і сніг прийдуть на Старий новий рік і триватимуть до Водохреща, 19 січня, потім потеплішає. Лютий також виявиться лютим, особливо сильні морози – в другій половині місяця. Снігу також буде багато, ближче до кінця зими можливі снігові бурани», — зазначає народний синоптик.

Джерело: «Сьогодні»

Ще статті по темі

Back to top button